Az organikus tényleg jó vagy csak divathóbort?

2015-10-14

Címkék: , , , , ,

Abban a szerencsébe részesülhettünk, hogy kipróbálhattuk az Ella’s kitchen organikus bébiételeit. Nagyon érdekes kísérlet volt, főként azért, mert a jóevő picur után egy rosszevő pöttömkét küldött nekünk az ég, így különösen kritikus volt a véleményezés :) De egy kis magyarázat mindenek előtt:

Miért is jó az organikus? Vagy ez csak egy újabb divathóbort?

naurel.jpg

Mikor a Naurel megkeresett, mint a Babakonyha gasztrobloggerét, és én erre átböngésztem az oldalukat, nagyon megtetszett, hogy több oldalról körüljárják a témát. Nem állnak meg ott, hogy ha valami bio, akkor már jó, hanem mindenképpen arra törekszenek, hogy az a bébiétel, pelenka vagy tusfürdő már organikus is legyen. Miért fontos ez? Mert minden bio natúr, de nem minden natúr bio, és minden organikus bio is egyben. A bio és natúr készítmények egyaránt természetes összetevőkkel készülnek: különféle gyógynövényekkel, gyümölcs és zöldségkivonatokkal, illóolajokkal stb.

A bébiételek esetében különösen veszélyesek lehetnek a fólia alatt termelt, növényvédő szerekkel és műtrágyával átitatott zöldségek, gyümölcsök, hiszen a tömegtermelésből származó darabok sokszor hemzsegnek a nitrátoktól és a mesterséges anyagoktól, így érdemes figyelni, hogy honnan szerzi be az első bébipapikat a szülő.

naurel_bebietelek.jpg

A Naurel többféle babaételt is küldött az Ella’s kitchen forgalmazótól. Az egyszerű répa- és paszternák pürétől kezdve a borsóval megbolondított brokkolis körtepürén át egészen a csirkés casserole-ig több bébiételt kipróbálhattunk. A pöttömke nagyon megszerette ezeket. Érdekes, hogy bár alig van bennük fűszer, az a kevés zöld fűszer és a zöldségválogatás mégis nagyon megbolondította az ízvilágot. A picinek az egyszerű paszternák püré is nagyon bejött, ahogy a sima sárgarépa is. De – számomra teljesen meglepően – a négybabos lakoma és a csirkés casserole is nagy népszerűségnek örvendett.

Az vaníliás gabonapelyhet hagytam utolsónak, mert bár műzliként tálalható, nincs benne semmilyen hozzáadott cukor, csak a gabonakarikák egy kis vaníliával (nem vaníliás cukorral!!) ízesítve. Növényi tejjel ez mindenkinek ízlett a családban.

naurel_muzli.jpg

Nagyon sokat segített az Ella’s kitchen kiszerelése. Az, hogy a baba így is megehette akár útközben, akár séta közben, akár otthon a földön ülve a bébiételt, az a rossz evő picurnál nagyon bevállt. Odajött hozzám, kicsit belenyomtam a szájába, és szépen eleszegette az ételt.

Habár eddig is alaposan átnéztem az összetevőket, címkéket vásárlás közben, az biztos, hogy a Naurelnek köszönhetően most még tudatosabban nézem meg a bébiételek leírásait, a kedvencekből pedig mi is utánrendelünk :)

 

 

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print