A mi mindentbele zabkekszünk :)

2018-02-02

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Desszert, Tízórai, Uzsonna,

Címke: , , , ,



Recept összetevői:

Picur (már vacsi után): Anya, szeretnék kérni abból a fini kifliből, amit mi készítettünk, tudod. – és közben néz rám vágyakozó szemekkel. (Aki nem követte: Babakonyha FB-on ITT, és recept ITT) Én nézek vissza rá kérdőn, hiszen még aznap rárepültek és a maradékot vittük reggel az oviba a reggelihez és az uzsonnához.

Picurnak leesik: Ja, vagy az elfogyott?

Én: Igen. (aztán elgondolkodom) De nem tart semeddig készíteni egy kis zabkekszet, ha valami finomra vágysz.

Picur (csillogó szemmel): Tényleg?

Tényleg. És már mentünk is a konyhába begyúrni a tésztát. Amit találtam, beleszórtuk a tálba: zabliszt (zabpehelyliszt), dió, vanília, fahéj, aprószemű zabpehely, xilit, majd a picur összekavarta, addig én felkockáztam a vajat, hogy ő utána belemorzsolhassa a keverékbe. Alufóliába csomagolva beraktam a hűtőbe, majd elmeséltem a Hókirálynőt (Andersen) és utána már vehettük is ki a tésztát formázni: diónyi gombócokba gyúrtuk, majd két tenyér között kilapítottuk, 160 fokon 12 perc alatt meg is sült. Mielőtt lerabolták volna, kértem még negyed órát a kicsiktől, hogy kihűlhessen a süti :D

Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.

  • 120 gramm zabliszt (gluténérzékenység esetén gluténmentes legyen!)
  • 30 gramm zabpehely (gluténérzékenység esetén gluténmentes legyen!)
  • 2 marék dió finomra aprítva (dió érzékenység esetén el lehet hagyni)
  • 50 gramm xilit/nyírfacukor
  • fél rúd vanília kikapart belseje
  • fahéj ízlés szerint (mi 2 mokkáskanálnyit tettünk bele)
  • 100 gramm vaj/margarin (mentes!) hidegen felkockázva

mentes zabkeksz babakeksz tejmentes gluténmentes fruktózmentes

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page