Banános joghurtos házi jégkrém

2014-08-05

Kategória: Desszert, Fruktózmentes, Laktózmentes, Tojás nélkül,

Címke: , , , , ,



Recept összetevői:

joghurtos banános házi jégkrém.jpgMivel jól haladunk a visszavezetéssel, ezért eljött az idő, hogy a laktózmentes joghurt segítségével finomabbnál finomabb házi fagyikat, jégkrémeket készítsünk (de hamarosan lesz a blogon teljesen mentes recept is!). Talán már említettem párszor, hogy sosem voltam konyhatündér, így fagyigépünk sincsen, de ezekhez a finom, egészséges nasikhoz nem is volt rá szükségünk, és így együtt kevertük, öntöttük ki a kicsivel a masszát.

Hozzávalók (6 pálcika jégkrémhez):

  • 1 doboz laktózmentes joghurt
  • 2 banán (vagy aki még az elején jár a visszavezetéssel: mehet bele 1 banán és egy kevés xilit)
  • Ha valaki nagyon édesszájú belecsempészhet még egy kis természetes alapú édesítőt (pl. xilitet, de toleranciától függően akár egy kiskanál mézet is)
  • Ha pedig meg akarjuk bolondítani, és van otthon: akkor mehet bele egy kis fahéj vagy vanília (vaníliarúd kikapart belseje)

A hozzávalókat jól turmixoljuk össze, majd önthetjük is a formába, pár óra alatt megdermed, megfagy, és kész is a jégkrémünk. Nálunk nagy siker volt!

 

joghurtos banános házi jégkrém 2.jpg

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page