Borsófőzelék cukor, só, liszt minden nélkül :)

2012-02-03

Kategória: Desszert,

Címke: , , , , , , , , ,



Recept összetevői:

Még mindig sokszor küzdünk ebédnél a zöldségfőzikkel, de egy valami van, amit a parajpüré után szívesen eszik a picur: a borsófőzelék. Gondolom, mert édes.

Nagyon sokáig nem csináltam borsófőzeléket neki, mert macerásnak gondoltam, és inkább a bébiételben adtam neki. Mikor kiderült a gyümölcscukor érzékenység, minden bébiételt száműztünk a kamrából, így muszáj volt nekem nekiállni ennek a főzeléknek is. Meglepődtem, írtó könnyű az elkészítése, és természetesen sokkal finomabb, mint a konzerv.

Összetevők: 150 gramm zöldborsó, 163 gramm krumpli (nekem ennyi jött ki, de ki hogy szereti, lehet több vagy kevesebb is)

A zöldborsót (fagyasztott most még, mert nincs szezonja) felteszem egy kis vízzel főzni. A krumplit megmosom, megpucolom, felkockázom és ugyancsak felteszem főni annyi vízben, hogy pont ellepje. A puha zöldborsót beleteszem egy tésztaszűrőbe és kanállal kinyomogatom a belsejét, ez kb. egy öt perces munka. Elkezdem tésztaszűrő falához nyomni a szemeket, majd kicsit megkavargatom, megkapargatom a szűrő alját, néha adok hozzá egy kis forró vizet, vagy a saját főzőlevét, és úgy kavargatom. Ezt addig csinálom, amíg már csak a héja marad a szűrőben.

A megpuhult krumplit és a zöldborsót összeturmixolom. Bármilyen fűszer, só stb. nélkül nagyon finom íze van!

A kórházból kapott táblázat szerint a fenti adag fruktóztartalma: 1,54

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page