Állandó dietetikus tanácsadók a babykitchen.blog.hu-n!

2013-06-08

Címkék: , , ,

Amikor kiderült, hogy a picikénk fruktózérzékeny (fruktóz malabszorpciója van), majd egy hónappal később az is, hogy tejcukorérzékeny (laktózintoleranciája van), teljesen kétségbe voltam esve, hogy egyáltalán mi marad még a listán, mit főzhetek neki, mivel pótolhatom a tiltott élelmiszerek, a gyümölcsök és a magas fruktóztartalmú zöldségek vitamintartalmát, a tejben található kalciumot és még sorolhatnám. Aztán persze napról napra, hónapról hónapra tájékozottabb lettem, és pontosan ezért van, hogy a blogon olyan ételeket találtok, amelyek egyszerre tartalmaznak fehérjét (hús/hal), zöldséget és általában olyan köreteket, amelyeknek magas a vitamin, kalcium stb. tartalma, és jó élettani hatással bírnak.

A hasonló cipőben járó anyukák, akikkel kapcsolatba kerültem ugyanolyan nehézségeken mentek keresztül, akárcsak mi. Néha csak annyi volt a különbség, hogy mi előrébb jártunk, több dietetikussal, több gasztroenterológussal beszéltünk. A fruktóz malabszorpció és a laktózintolerancia területén lassan már minden témához vagy kérdéshez hozzá tudtam szólni, rengeteg mindenben jó tanáccsal tudtam szolgálni. De ennek ellenére én végzettségem szerint nem vagyok dietetikus, csak a dietetikus tanácsait követem, és a blog népszerűségének növekedésével napról napra éreztem, hogy szükség lenne szakmai támogatásra. Egy olyan dietetikusra, aki biztosítani tudja, hogy a receptek valóban megfelelnek a fent említett diéta követelményeinek, tanácsot adhat alternatív összetevők használatára, illetve lehetővé teszi azok számára, akiknek a környezetében nem található ilyen szakértői tanácsadás, hogy kérdéseiket feltehessék, és a kezdeti nehézségeken az érintetteket átsegítse.

Az elmúlt hetekben számos dietetikussal egyeztettem, aminek eredményeként most örömmel oszthatom meg Veletek a hírt, hogy a blogon állandó dietetikus tanácsadók segítenek majd.

Az oldalon hamarosan megtalálhatjátok a dietetikusok bemutatkozóit, és a következő hetekben felkerülnek az első szakmai bejegyzések is. Remélem ugyanolyan segítségetekre lesznek majd a szakértők és tanácsaik, mint amennyire az oldal receptjei segítettek eddig a mindennapokban.

2013-06-07_dietetikus poszt kép.jpg

 

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print