Dagi maminál ettünk!

2016-06-01

Címkék: , ,

Kislányom nagyon rákészült, mikor elindultunk a Fat Mama Eatery-be, ahonnan megtisztelő meghívást kaptunk a blogon keresztül. “Anya, akkor elmesélem majd a maminak, hogy Bertha készítette nekem az ebédet Dagi Maminál“, magyarázza vagy ötödjére a csöpp kis szájával, mikor lefordítottuk neki az étterem nevét, majd rögtön folytatja “és ő majd nem érti, mert nincs is dagi mamim“, kuncog nagyokat csillogó szemmel, hiszen anyósom egy nagyon csinos, vékony nő egyébként. Én is kíváncsi voltam az étteremre, és tetszett, hogy nem ijedtek meg attól a kérésemtől, hogy a gyerekeket is hoznám, sőt, kiderült, hogy gyereksarok is van, ahol hétvégente animátorok foglalkoztatják a csöppségeket.

Fat Mama utcafront

 

(Fat Mama Eatery a Kaczincy utcában. Megérkeztünk.)

Fat Mama Berta cukkinikEnnek a Kaczincy utcában található reggelizős, ebédelős, vacsorázós étteremnek tényleg Bertha a lelke, igazából ő  a „fat mama”, ő az, aki miatt az ételek nagyon gyorsan elkészülnek, és egy jellegzetes grillezett, ínycsiklandó faszenes, aromás ízt kapnak a húsok, és a zöldségek. Bertha ugyanis egy britt faszénnel fűtő sütő. Ami különösen tetszett, hogy működésben közben is megfigyelhetjük, sőt az egész konyhai sürgést nyomonkövethetjük a nyílt tereknek köszönhetően.

Fat Mama Berta működése

Az étterem nagyon hangulatos, megmagyarázhatatlan, de több stílus keveredik benne, mégsem zavaró. Ha valaki szeretne leülhet a terebélyes faasztalokhoz (a gyerekekkel is jól el lehet férni, nincs kényelmetlenkedés, még a kedvenc plüss is elfér :)), az udvarhoz közelebb elhelyezkedő magasabb műanyag székek és körasztalok pedig szerintem inkább a fiatalabbakat csábítják. És persze ott a gyereksarok is, egy helyes kis fa ládika benne gyerekjátékokkal.

Fat Mama eat

 

Bertha innen is látszik, mi itt ültünk vele szemben a terebélyes és kényelmes faasztaloknál)

 

Fat Mama interjú

Fat Mama drink

Persze választhatjuk a bárpultot is! :)

Fat Mama gyereksarok 2

Nagyon jók voltak az animátorok, a gyerekek rengeteget kézműveskedtek.

Fat Mama gyereksarok

Fat Mama udvarAz udvar már áprilisban is nagyon csábító volt, azóta biztos, hogy az egyik kedvenc kiülős hely lehet.

Mi direkt a faasztaloknál ültünk le, mivel itt a gyerekek is kényelmesen elfértek, és nemcsak Berthát vehettem szemügyre, hanem a híres szőnyeget is. Az egyik tulajdonos anyukájának szőnyege látható a falon, ez megteremti a hely otthonosságot, és azt a célt is segíti, hogy egyfajta közösségi térré váljon. A szőnyeg motívuma egyébként visszaköszön a dizájnban, az utcafronton, az étlapon.

Fat Mama szőnyeg a falon

Fat Mama szőnyeg

Fat Mama étlap

A Fat Mama másik erősségének tartom a szószokat, isteniek, háziak, és a helyszínen meg is vásárolható. Ha nyolcat nem kóstoltunk, egyet sem, nagyon feldobják az ételeket, nagy a választék, csak dönteni tudjon az ember :)

Fat Mama szószok

Az ételek valami fenomenálisak. Az étlapon egyelőre nincsenek feltüntetve az allergének, de nyárra új étlap jön ki, és azon már ez is pótolva lesz. A pincérek kedvesek, udvariasak, és mivel az üzletvezető maga is ételérzékenységgel küzd, ezért biztosított róla, hogy bármikor bármilyen kérdésre készségesen válaszolnak. Mi két tálat rendeltünk: egy Fat Mama tálat és egy vega tálat. A húsok porhanyósak voltak és ízletesek, a zöldségek pont kellően átsülve, de roppanósak. Én imádtam a vega tálon a portobellot quinoával, csak ajánlani tudom. A gyerekeknek van gyerekmenü, nálunk a nagyobb most rántott csirkét evett sült krumplival, de a kicsi végigkóstolgatta a sült zöldségeket és húsokat is.

Fat Mama étel 1

Fat Mama étel 3

Fat Mama étel 5

Süteményből most nem találtunk olyat, amit a picik ehettek volna a fruktóz- és tejmentes diétában, de gluténmentes és tejmentes édességek voltak. A desszert alatt rajzolgattak a picik a gyereksarokban az animátorokkal.

Fat Mama étel 7

Fat Mama étel 9

Fat Mama étel 8

Fat Mama étel 10

Fat Mama kávé

És ezt a frissen sült kenyeret még gyorsan lefotóztam, de sajnos már éppen távoztunk :)

Fat Mama kenyér

Hozzászólások
Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print