Itt a farsang, áll a bál!

2018-01-07

Címkék: , , ,

Közeledik a farsangi szezon! Hogy ne kelljen keresgélnetek, összegyűjtöttem a blogról a fánk recepteket. Mindegyik a fruktóz- és tejmentes diéta szerint készült és tojás nélkül. Van közte olajban és sütőben sült is, így kedvetekre válogathattok :)

Farsangi fánk a tej- és fruktózmentes diéta szerint és tojás nélkül

Mikor el kellett kezdenünk diétázni, jó pár dologról le kellett mondanunk az elején. Egyik évben úgy döntöttem, azért is lesz nálunk farsangi fánk! Mivel kikerülhetetlen, hogy a fánkot olajban kell kisütni, és ha lehet, akkor nem is sütöttem olajban, ezért a másik, még nálunk problémát okozó elemet, a tojást akartam elhagyni a fánkból. Mivel annyi minden működik nagyon jól tojás nélkül (kalácspogácsakekszkenyér), ezért elég bizakodóan álltam hozzá a feladathoz, és bár nem is vártam, elsőre sikerült egy klassz tésztát kikísérleteznem. A fánk puha lett, légies, és bevallom, én magában szerettem a legjobban.

farsangi fánkok

Csörögefánk a tej- és fruktózmentes diéta szerint és tojás nélkül

Ez igazából a Dédi receptje, csöppet átalakítva, hogy beleférjen a kicsik étrendjébe.

csörögefánk tejmentes tojásmentes fruktózmentes

 

Farsangi fánk sütőben a fruktóz- és tejmentes diéta szerint, tojás nélkül

Mivel alig sütünk olajban, szinte minden a sütőben készül, ezért egyik évben ki akartam próbálni a sütőben sült farsangi fánkot is. Nagyon klassz lett az eredmény, érdemes egyiket másikat mentes étcsokival lecsurgatni!

farsangi fánkok sütőben mentes tejmentes tojásmentes fruktózmentes

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print