Laktózintolerancia (is)

2012-04-01

Címkék: ,

Egyszerűen behavazódtunk: szülinap, váratlan családi események, betegségek, újabb kórházi vizsgálatok. Kiderült, hogy a picurnak a fruktóz malabszorpció (merthogy ez van neki), vagyis a gyümölcscukor érzékenység mellett laktózintoleranciája van…

Ez eléggé komplikálja a történetet, és a tejtermékeket, illetve minden olyan terméket, amelyben tejfélék vannak, ki kell iktatni az életünkből. Ráadásul, ha vmelyik nap a picur görcsöl, akkor majd találgathatunk, hogy az adott zöldség miatt van-e, vagy vmi tartalmazott olyan dolgot, amiben tejféle lehet, esetleg a három hét múlva visszavezetésre kerülő – mondjuk – sajt miatt történt stb. Mindegy, ez van, alkalmazkodunk.

A receptek így kicsit változnak, és a picur étkezési szokásai is megváltoztak. Már nem igazán szereti a pürés ételeket, de ahol pürésíteni lehet, majd igyekszem jelezni. Továbbá elmozdultunk a reformkonyha felé, ez miattam is van, a pajzsmirigyalulműködést javító diétám miatt, viszont így rájöttünk, hogy pl. a köles mennyi vitamint tartalmaz (de erről majd később).

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print