Mitől más az organikus fogápolás?

2017-03-08

Címkék: , , , , , ,

Véleményem szerint technikailag semmitől :) Ugyanúgy kell a gyerek fogait megmosni gyerekenként változó technikával: 1. a rábeszélő:„csak 2 perc és megyünk olvasni utána”, „kérlek, nyisd ki a szád”, „nézd a tesó, milyen ügyesen csinálja”, 2. a mondókázó vagy dalolós, 3. a youtube-os, „Mossad meg a fogad reggel és este” kerekmesére fogmosós, 4. a sztorizós: „maci jár a barlangban”, „végig számoljuk a gyöngyöket” stb. stb., és persze 5. néha (?) sírunk és könyörgünk, de ugye semmiképpen sem feszítjük szét a száját soha (de), mert az nem célravezető (azért egyszer volt az a pont). Ami nálunk segített, az a következetesség, minden este volt fogmosás, sosem maradt el, aztán kortól és kedvtől függött, hogy mi segített éppen át minket egy-egy kritikus ponton. A nagyobb ma már gyönyörűen mossa a fogát, nem kell kérlelni, nincs körítés, csak 2-3 perc tényleges fogmosás, és én is átellenőrizhetem, hogy biztos minden baci eltűnt-e mindenhonnan. A kisebbnél…, hát ott pedig a következetesség szakaszában tartunk ;)

jacknjill fogmosásDe visszatérve a témánkra. Kipróbáltuk a Jack N’ Jill organikus fogkrémeket, fogkeféket és poharakat. A poharakat meg a fogkeféket már a rá festett helyes figurák miatt azonnal megszerették a gyerek. Nekem inkább az számított, hogy mindkettő olyan termék, amely nyugodtan adható a piciknek, nem tartalmaz mesterséges anyagokat, BPA és PVC mentes, tehát biztos lehettem benne, hogy semmi nem fog kioldódni belőlük a fogmosás során, a pici meg nyugodtan rágcsálhatja a kefe sörtéit, ha lenyeli se bántja majd a pocakját (bár egyelőre ilyen nem fordult elő, de jobb mindenre felkészülni :) )

jacknjill fogápolás

A fogkrémtől azért kicsit tartottam, mert bár az is teljesen természetes, cukor, laktóz, tejcukor, tejszármazék és glutén mentesek, sőt nincs benne fluorid és triklozán se, de a gyümölcsös íz valódi gyümölcskoncentrátumból készül, ami bárki másnak szuper hír, a fruktóz érzékeny (fruktóz malabszorpciós) gyermekeimnek ugyanakkor nem biztos, hogy a legjobb választás. Ennek ellenére az összetevőket átolvasva óvatosan próbát tettünk. Szerencsére minden rendben ment, semmi gondot nem okoztak a fogkrémek. Mi egyébként áfonyás és málnás ízben próbálkoztunk.

És egy jó hír a végére. Ha Ti is kedvet kaptatok a termékek kipróbáláshoz, akkor most 20% kedvezménnyel vásárolhatjátok meg a webáruházban a BABAFOG kuponkód megadásával. (A honlapon a vásárlásnál írjátok be a kuponkódot: BABAFOG, és 20% kedvezményre jogosít minden beváltót.)

jacknjill fogkefék

 

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print