Szerettem volna a születendő kisbabámnak mindent megadni – Interjú Sárospataki Kittivel, a Naurel termékmenedzserével, megálmodójával

2016-04-01

Címkék: , , ,

zora es kittiMég 2015 őszén volt olyan szerencsénk, és a Naurel jóvoltából tesztelhettünk bio és organikus termékeket: bébiételeket, tusfürdőt, krémet, pelenkát, melltartóbetétet. Nagyon pozitív tapasztalatokat szereztünk. (A bébiételekkel kapcsolatban itt találjátok a posztot, a többi termékkel kapcsolatban pedig ide kattintva.) Nem véletlen, hogy felkeltette érdeklődésem Sárospataki Kitti, a Naurel megálmodója, termékmenedzsere, illetve az, hogy őt mi vezérelte az organikus és bio termékeket forgalmazó webshop létrehozására, de megkérdeztem őt a hozzátáplálásról és a babák bőrápolásáról is. Fogadjátok szeretettel az interjút.

Hogyan született meg a Naurel webshop ötlete?

A Naurel ötlete akkoriban fogalmazódott meg bennem, amikor a várandósságom miatt teljes életmódváltás mellett döntöttem. Szerettem volna a születendő kisbabámnak mindent megadni, fontosnak éreztem, hogy csakis egészséges élelmiszereket fogyasszak, és száműzzek minden olyan vegyszert a háztartásból, amely árthat a pici egészségének. Eleinte azt gondoltam, hogy ez a váltás könnyű és zökkenőmentes lesz, azonban hamar kiderült számomra, hogy a hatalmas bio kínálatában nem is annyira egyszerű minőségi készítményeket találni. Külföldön is körülnéztem, és jópár terméket leteszteltem. Sok személyes kedvencem lett, és ezekből született aztán meg a Naurel termékpalettája is. Szerettem volna, ha itthon is elérhetővé válnak ezek az organikus, nagy minősítő szervezetek által certfikált kozmetikumok, bébiételek, tisztítószerek és kiegészítők.

Miért változtattál életmódot? Mit jelentett nálad az életmódváltás?

Régebben azt gondoltam magamról, hogy egészségesen élek. Aztán egyre több cikket, tanulmány olvastam arról, hogy mennyi káros vegyi anyaggal érintkezünk a mindennapjaink során. Amikor megfogalmazódott bennünk a gyermekvállalás gondolata, akkor határoztam el, hogy még csekély esélyét sem hagyom meg annak, hogy a babámat vegyszerek mérgezzék és gyakorlatilag az összes addig használt készítményünket száműztem. Odafigyelek a táplálkozásunkra, hogy organikus növényi hatóanyagokkal ápoljam a bőrünket, természetes tisztítószerekkel takarítsak. Bio mosószert és öblítőt használok, hiszen a ruhák szálain keresztül is számos kemikáliával érintkezhet a bőr. Fontos a ruhák alapanyaga is, én a bio pamutra esküszöm.

Miért fontos számodra a bio, az organikus?

Sokan nem is tudják, hogy attól, hogy valami természetes, még nem biztos, hogy bio. A bio alapanyagok ellenőrzött gazdálkodásból származnak, szigorú szabályozás alá esnek. Nem tartalmaznak például növényvédő- vagy rovarirtószer maradványokat. A bio alapanyagok nagyon gazdagok vitaminokban és ásványi anyagokban és nem szennyezettek kemikáliákkal.

kitti és zóra

Milyen szempontok alapján választottad ki a márkákat, manufaktúrákat?

Két fontos szempont is vezérelt. A legfontosabb, hogy milyen tapasztalataim voltak a készítményekkel, milyen alapanyagokat használnak és rendelkeznek-e organikus minősítéssel. Ugyanakkor az emberi tényező is sokat nyomott a latba. Kíváncsi voltam a márkák történetére, hogy egyszerű marketing fogásokkal élnek-e, vagy valós emberi történetek vannak mögöttük. Én nagyon hiszek abban, hogy tudatossággal jobbá tudjuk tenni a saját és gyermekeink jövőjét, a világot. Olyan manufaktúrákat választottam, akik hozzám hasonló elveket vallanak.


zoraVan kedvenced?

Nehéz választanom, mert egytől-egyig a kedvenceim, különben nem is szerepelnének a Naurel kínálatában. A kislányom rajong a bébiételekért, kismamaként imádtam a várandós készítményeket, szeretem a testvajakat, a rózsás készítményeket, az afrikai samponokat és balzsamokat és az arcápolókat.

Mit javasolnál az anyukáknak a babák hozzátáplálása kapcsán?

Amit én is követtem a kislányomnál, az a minőségi alapanyagok megválasztása. A picik szervezete még sokkal védtelenebb az adalékanyagokkal szemben, ezért én mindenből biot vásároltam. Sokféle pürét, főzeléket készítettem, minden esetben konzultáltam a védőnőmmel. Az Ella’s Kitchen bébiételeit is jó szívvel adom, hiszen tudom, hogy ellenőrzött organikus összetevőkkel készülnek, és Zora mindig vevő rájuk.

Mennyire fontos a babák bőrápolása?

Nagyon fontos, hiszen a babák bőre nagyon érzékeny, a legkisebb kémiai behatásokra is sokszor kiütésekkel reagálnak. Az organikus alapanyagok gyengédek a bőrrel. A bio babakészítmények nem tartalmaznak tartósítószereket, mesterséges illatanyagokat és színezékeket. Sok hagyományos babafürdető káros habképző anyagokkal készül, az organikus készítményekben azonban színtiszta növényi összetevők vannak. Elengedhetetlennek tartom, hogy ne terheljük a babák szervezetét vegyszerekkel.

Érkezett már hozzád kérdés ételérzékeny/allergiás gyerekek szüleitől?

Általában pelenkakiütéssel, ekcémával kapcsolatban szoktak írni. Mindig a saját tapasztalataimat szoktam megosztani velük. A kislányomon láttam, hogy a bőre mennyire meghálálta a növényi alapanyagokat. Szerencsére nem küzdöttünk kiütésekkel.

 naurel kitti

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print