Cukkinis zöldborsó főzelék babáknak

2012-08-23

Kategória: Desszert,

Címke: , , , , , ,



Recept összetevői:

A zöldborsóval ugyanaz a problémám, mint a sárgával vagy a lencsével, nagyon puffaszt, ezért találtam ki, hogy kicsit higítom a főzeléket, és feltöltöm cukkinivel növényi tejitallal. Sült májat készítettem hozzá a szokásos módon (jénaiban, alufóliával lefedve sütőben sütve).

Hozzávalók (babaadag):

  • 100 gramm zöldborsó
  • 1 közepes krumpli
  • 1 nagyobb cukkini
  • növényi tejital (nálunk most kalciumos zabtej van a tejmentes diéta miatt)

Az elkészítése pofon egyszerű. A zöldborsót kevés vízben puhára főzzük, pároljuk. A cukkinit és a krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, és feltesszük egy másik fazékban annyi vízben, amely épp ellepi, főni, amíg meg nem puhul.

Ha a borsó kész, az érzékeny pocakra tekintettel szabadítsuk meg a héjától. Tegyük tésztaszűrőbe, a szűrő alá helyezzünk egy mélytányért, majd nyomjuk a szűrő falához a zöldborsó szemeket, kicsit kavargassuk meg az alját, önhetünk hozzá egy kis főzővizet is, és látni fogjuk ahogy a héj a szűrőben marad, míg a mag belekerül a tányérba. Kb. 5 perc alatt ki lehet sajtolni a héjából a magot.

A zöldborsó pépet, valamint a megpuhult krumplit és cukkinit turmixoljuk össze, tegyük vissza még a tűzhelyre, öntsünk hozzá egy kis tejet (annyit, hogy főzelék állagú maradjon az étel), és kicsit hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Ha mi is szeretnénk enni belőle, akkor készítsünk nagyobb adagot, és valószínűleg egy kis fűszer is elkel bele, ízlés szerint sózzuk, majorannával, bazsalikommal fűszerezzük.

cukkinis_zoldborsofozelek.jpg

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page