Cukormentes marcipán a fruktóz- és tejmentes diétában

2015-04-04

Kategória: Desszert, Fruktózmentes, Gluténmentes, Laktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül,

Címke: , , ,



Recept összetevői:

A formázást és a színezést még gyakorolni kell, de képzelhetitek, hogy odavolt a picur, hogy végre ő is ehet marcipánt! A fruktózérzékenyek készíthetik a marcipánt xilittel és szőlőcukorral, vagy keverve (egy korábbi posztban mindkettő leírását megtaláljátok). Ez most xilittel készült.

Hozzávalók:

  • 75 gramm mandulaliszt
  • 50 gramm porrá darált xilit
  • 30 g víz
  • (én a keserűmandulát elhagytam, 1 mk kell belőle elvileg)
  • Cukor, mesterséges édesítőmentes ételszínezék

A mandulalisztet átszitáljuk, és összekeverjük a xilir nagyobb részével (kb. 30 gramm). A maradék xilittel és a víz segítségével szirupot főzünk (lassú tűzön gyöngyözésig hevítjük, még pár percig a tűzön hagyjuk, majd kevergetve hűtjük vissza). A kihűlt sziruppal alaposan összegyúrjuk a marcipánt. Nekem nem állt össze a massza, ezért még egy kis kézmeleg vizet adtam a masszához.

Kicsit hagytam pihenni, majd négy részre szedtük és színeztük. A fű zölddel (sárga-kék keverékkel), a tojások pirossal, sárgával és kékkel készültek. Kicsit kidolgozatlan még a marcipán, mert nagyon siettünk, ezért nem tökéletes a forma és a szín, de ahhoz képest, hogy első kísérlet, nagyon elégedettek voltunk. Arról nem is beszélve, milyen izgatott volt a picur, hogy végre marcipánt ehet! :)

tejmentes_cukormentes_marcipan.jpg

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page