Diós linzer a tej-, laktóz- és tojásmentes diétában

2018-07-16

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Desszert, Tízórai, Uzsonna,

Címke: , , , ,



Recept összetevői:

Nagyon szeretem a teasütiket, linzereket, mert elkészítek egy tepsi mennyiséget, és az pár napig kitart nálunk, illetve magunkkal tudjuk vinni ide-oda. Persze ez a lekváros változat egy külön történet, de ha már nem a szigorú diétánál tartotok, hanem a visszavezetéssel jól álltok, és bizonyos mértékig tolerálja a kicsi a gyümölcsöket, akkor már lehet vele kísérletezni.

Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon:

  • 150 gramm a száraz hozzávaló: rozsliszt, búzaliszt és dió én 1/3-1/3 arányban szoktam keverni, a dióból néha még rakok bele egy plusz marékkal
  • 100 gramm a vaj/margarin (mentes!)
  • 50 gramm az édesítő: nálunk xilit
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • Mentes lekvár: cukor nélkül készült lekvár, legjobb a házi, de persze lehet bolti is, csak akkor alaposan tanulmányozzátok át az összetevőket.

A diót ledarálom és úgy keverem össze a lisztekkel, majd az édesítővel és a vaníliával. Ekkor jöhet bele a felkockázott hideg vaj, amit a lisztkeverékkel összemorzsolok, majd egy nagy gombóccá formázom, és zacskóba rakom, mehet a hűtőbe fél órára pihenni.

A tésztát két folpack közé rakom, (vagy lisztezett felületen) kinyújtom, majd kiszaggatom. A formákat 180 fokon 15-18 perc alatt megsütöm, a rácson hagyom kihűlni.

Legjobb a picikkel megtölteni (tolerancia függvényében rakjuk bele a lekvár mennyiséget) és összeilleszteni :) pici szőlőcukorral vagy darált dióval meg lehet hinteni.

 

 

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page