Diós Cookie a fruktóz- és tejmentes diéta szerint, tojás nélkül

2015-01-07

Kategória: Desszert, Fruktózmentes, Laktózmentes, Tejmentes, Tízórai, Tojás nélkül, Uzsonna,

Címke: , , ,



Recept összetevői:

Ez volt végre az első olyan cookie recept, ami nagy sikert aratott a családban, nem kellett teli nyomni csokival meg tojással, mégis olyan íze van, mint az igazi cookie-knak. A recept Steiner Kristófé, csak kicsit alakítottam rajta a diétánknak megfelelően.

Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.

  • 2 csésze liszt
  • 1 csipet só
  • ½ zacskó sütőpor
  • kicsit több mint fél csésze xilit
  • ½ csésze (kókusz)olaj
  • ¼ csésze víz vagy növényi tej (az utóbbival puhább és édesebb a tészta)
  • 3 marék durvára darált dió
  • 1-2 teáskanál vanília

A sütőt melegítsük elő 190 fokra. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, a vaníliát és a diót. Ezután jöhet bele az olaj, jól forgassuk össze, és végül a víz/növényi tej.

Elvileg lehetne kanállal halmozni a sütőpapírral kibélelt tepsire a tésztát, majd lelapogatni vizes kanállal, de én kis golyókat formáltam, és a tenyerem között szétnyomtam őket.

11 percig süssük a sütiket, utána vegyük ki a sütőből, és hagyjuk még tíz percig a meleg rácson, ezalatt teljesen megsülnek. (Nem szabad tovább a sütőben hagyni, még ha úgy tűnik, szüksége is lenne rá, mert akkor kiszáradnak, megkeményednek.)

Nekem most ez az egyik kedvencem, a liszttel folyamatosan kísérletezek (kókuszliszt, zabliszt, gesztenyeliszt).

dios-cookie

 

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page