Egyszerű sárgabarackos piskóta a fruktóz- és tejmentes diéta szerint

2014-11-07

Kategória: Desszert, Fruktózmentes, Laktózmentes, Tejmentes, Uzsonna,

Címke: , , , ,



Recept összetevői:

Ritkán szoktunk hagyományos sütiket készíteni, de néha-néha azért becsúszik egy-egy ilyen típusú édesség is. Persze utána megállapítom, hogy nekem a (reform) banános-zabpelyhes muffin sokkal inkább bejön, de Apa például nagy hévvel pusztította el a maradékot két nap alatt :-)

Hozzávalók (egy tepsihez):

  • 6 tojás
  • 5-6 evőkanál xilit
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • gyümölcs (mértékkel a fruktózérzékenyeknél és toleranciától függően süssétek a gyümölcsöt bele, ha még óvatosak vagytok, inkább dióval, mogyoróval szórjátok meg a tetejét)

Vegyünk elő három tálat, az egyikbe szitáljuk át a lisztet, keverjük hozzá a sütőport alaposan, és a sót. A másikba keverjük habosra a tojások sárgáját a természetes édesítővel és a vaníliával. A harmadikban a tojások fehérjéből készítsünk kemény habot. Majd a tojássárgájára szórjuk rá a liszt felét, a tojásfehérjét, majd a tetejére a maradék lisztet, és kanállal óvatosan keverjük össze.

A masszát öntsük bele a sütőpapírral kibélelt sütőformába, rakjuk rá tetszés szerint a gyümölcsöt, valahogy így:

barackos piskóta.jpg

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk be, és kb. 20-30 perc alatt elkészül. (Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e a belseje.)

barackos piskóta 2.jpg

barackos piskóta szelet.jpg

 

 

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page