Fahéjas forró csoki kesudióból

2016-10-14

Kategória: Desszert, Fruktózmentes, Gluténmentes, Laktózmentes, Tejmentes, Tízórai, Tojás nélkül, Uzsonna,

Címke: , ,



Recept összetevői:

Ezt a receptet azért osztom meg Veletek, mert mi a tejmentes diéta miatt sokszor használjuk a növényi italkészítőt, és a visszajelzések alapján köztetek is sokan, akik hasonló cipőben járnak, mint mi. (Az eredeti recept a Vegital oldaláról van.)

Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.

  • 1 adagoló pohár kesudió
  • 1 adagoló pohár kókuszreszelék
  • 1 csapott evőkanál kakaó
  • 3-4 csapott evőkanál xilit
  • fél mk só
  • 1 mk fahéj
  • 1 evőkanál étolaj
  • egynegyed vaníliarúd kikapart magja
  • víz a maximum jelzésig
  • opció: 50-80 gramm csoki

A hozzávalókat az összetevőknél olvasható sorrendben beleadagoljuk a gépbe, majd megnyomjuk a gabonatej gombot, és körülbelül fél óra alatt elkészül a forró fahéjas kakaónk. Szűrjük le, és már ihatjuk is. Ha forró csokit akarunk varázsolni belőle, akkor pedig fogjuk a cukor- és tejmentes étcsokoládét, törjük kicsit össze (kisebb darabokra), öntsük a leszűrt kakaót a gépbe, dobáljuk bele a csokidarabokat, és turmixoljuk össze. Mehet a tetejére növényi tejszínhab (recept ehhez itt).

forró csoki mentes

forro-csoki-kesudiobol-babakonyha

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page