Francia muffin újragondolva

2015-05-09

Kategória: Desszert, Fruktózmentes, Laktózmentes, Tejmentes, Uzsonna,

Címke: , , , , , ,



Recept összetevői:

A legtöbb finom muffin mogyorós, meg gyümölcsös meg csokis stb., üresen azért nem az igazi, pedig sokat kísérletezünk azzal, hogy olyan fruktóz-tejmentes muffint készítsünk, ami puha, eteti magát, és versenyezhet a korábban felsorolt társaival. Na, ez most egy ilyen lett, ezért örömmel osztjuk meg veletek!

Hozzávalók (egy tepsi):

  • 100 gramm vaj (fruktóz- és tejmentes diétában pl. liga)
  • 120 gramm szőlőcukor (vagy 90 gramm xilit, vagy keverve is lehet használni a xilitet és a szőlőcukrot)
  • 1 tojás
  • 180 gramm liszt: 130 gramm búzaliszt, 35 gramm kókuszliszt,15 gramm zabliszt
  • 2 csipet só,
  • fél zacskó sütőpor
  • 1 teáskanál szerecsendió,
  • 1 csésze növényi tej

A vajat olvasszuk fel, keverjük ki az édesítővel, aztán a tojással, és a szerencsendióval. A lisztet a sóval és a sütőporral jól keverjük össze, és fokozatosan adagolva keverjük hozzá a folyékony összetevőkhöz. Végül jöhet bele a tej.

Osszuk el a muffinformákba a tésztát (kb. háromnegyedéig legyen a formának), és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.

A végén olvasztott vajjal le lehet kenni a tetejét és fahéjas porcukrot (szőlőcukrot, vagy porrá darált xilitet) szórni rá. (De a vaj akár el is hagyható.)

francia_muffin.jpg

 

 

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page