Friss zöldborsó főzelék

2016-06-27

Kategória: Ebéd, Főétel, Fruktózmentes, Laktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Vacsora,

Címke: ,



Recept összetevői:

A legjobb friss zöldborsóból készíteni, és most éppen a szezon vége felé egy jó zöldségessel még ki lehet fogni olyat, amiből finom leves vagy főzelék készíthető.

Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.

  • 700 gramm zöldborsó
  • ugyanannyi húsleves alaplé, vagy víz és akkor ehhez natúr ételízesítőt érdemes használni (leveskockák cukrot tartalmaznak)
  • 6 csapott evőkanál szőlőcukor
  • 1 evőkanál só
  • 4 evőkanál liszt
  • 300 gramm növényi tej

A zöldborsót egy fazékban kevés kókuszolajon megpirítjuk, majd felöntjük az alaplével (vagy vízzel), és hozzáadjuk a sót, cukrot (és víz esetén az ételízesítőt).

A lisztet a tejjel csomómentesen elkeverjük. Mikor a borsó megpuhult lassan csurgatva a habarást hozzáadjuk, közben folyamatosan kevergetjük. Kóstoljuk meg, és ha kell, még fűszerezzük ízlés szerint. Hamar besűrűsödik, és ha kész, már lehet is tálalni.

zöldborsó főzi

 

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page