Gluténmentes gyors fahéjas zabpelyhes keksz

2018-06-13

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Desszert, Tízórai, Uzsonna,

Címke: , , ,



Recept összetevői:

Őszintén szólva ez a keksz teljesen szemmértékkel készült, mert ahol sütnöm kellett, nem volt se mérleg, se tál, csak sütő és sütőpapír. De azért próbáltam a korábbi receptek szerint összeállítani a tésztát, ezért megkísérlem leírni aszerint.

Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.

  • 120 gramm gluténmentes liszt
  • 40 gramm aprószemű zabpehely (gluténmentes!)
  • 100 gramm (mentes!) vaj/margarin
  • 1 tk fahéj
  • 50 gramm xilit/természetes édesítő

A száraz összetevőket én egy nagyobb mélytányérban összekevertem, hozzákockáztam a hideg vajat és összemorzsoltam benne. Mikor összeállt a tészta egy egész masszává, akkor hengert formáztam belőle és folpackba csomagolva (csak szerettem volna, egy steril zacskó viszont volt nálam, így abba raktam és) hűtőbe tettem. Fél órát volt ideje pihenni, már vettem is ki, melegítettem elő a sütőt, és vagdostam a tésztát egy ujjnyi szeletekre, majd gombócot formáztam belőle, a két kezem között szétlapítottam, és a tepsire helyeztem (sütőpapírra) a kis korongokat. 180 fokon kb. 13-15 percig sütöttem, és hagytam a rácson kihűlni.

 

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
Print this page
Print