Gyors halas egytál

2016-06-14

Kategória: Ebéd, Főétel, Fruktózmentes, Laktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Vacsora,

Címke: , , ,



Recept összetevői:

A blogon a legtöbb étel gyorsan és könnyen elkészíthető, kivitelezhető, ez pedig nem véletlen. A picur nagyon hasfájós volt, ezért rengeteget volt a karomban, így sokszor egy kézzel főztem, amikor meg ketten lettek…, talán magyaráznom sem kell, hogy az idő még fontosabbá vált. :) Így készült ez a tejszínes halas tészta is. Ez egy egyszerűbb fogás, kevésbé vitamindús, hiszen tésztás és zöldséget nem tartalmaz, de néha beiktathatunk egy-egy ilyen napot is, főként, ha nagyon sietős, és ha hallal operálunk. :D

Hozzávalókat egy családi adaghoz ld. a jegyzetlapon.

  • kb. 1 műzlistálnyi durumtészta (pl. kocka)
  • 3-4 tenyérnyi alaszkai tőkehalfilé
  • 2 dl növényi tejszín (szoktam most már a kókusztejet és a rizstejszínt kombinálni)
  • fűszerek: só, fehérbors, szerecsendió

A halat tegyük egy fedett fazékba, pároljuk meg – rakhatunk alá egy kis kókuszolajat vagy rizs-, esetleg zabtejszínt, hogy le ne kapja az alját. Közben a tésztát lobogó vízben főzzük puhára, só-olaj nem szükséges a durumtésztához.

Ha már kezd puhulni a hal, és nem ereszt levet, öntsük hozzá a tejszínt, és fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval (piciknek minimálisan!).

A kész halhoz öntsük hozzá a megfőtt, leszűrt tésztát, és keverjük össze, hagyjuk 1-2 percre a tűzhelyen Majd mehet a kivajazott jénaiba vagy tepsibe, és a 200 fokra előmelegített sütőbe. 20-30 perc alatt szépen összesül.

halas tészta 2

halas tészta 3

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page