Gyors tejszínes karfiolfőzelék laktóz- és tejmentesen
2018-07-16Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Főétel, Ebéd, Vacsora,
Címkék: krumpli, karfiol, sárgarépa, karfiol főzelék, tejmentes főzelék, főzelék babáknak
Recept összetevői:
Gyerekek mellett gyorsan elkészíthetőt és táplálót kitalálni, ez volt a célom ezzel a fogással. Mi tojás feltéttel ettük, de mehet rá párolt csirke is, vagy sajtdarabok, esetleg pirított bacon vagy magok.
Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.
- 1 fej karfiol
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 2 közepes krumpli
- só, bors, natúr ételízesítő
- 2 dl natúr kókusztejszín (lehet másféle növényi tejszín is)
A zöldségeket megmostam, a karfiolt rózsákra szedtem, a hagymát, répát és krumplit kis kockákra aprítottam. Először kevés kókuszzsíron (ez lehet sima víz is) megpároltam a hagymát, majd rádobtam a többi zöldséget, kicsit átforgattam, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy a karfiolok még kikandikáltak. Fűszereztem. Fedővel lefedtem az edényt és puhára pároltam a zöldségeket. Összeturmixoltam, majd beleöntöttem a kókusztejszínt. Megkóstoltam, még egy kis sót és borsot raktam hozzá, aztán átforraltam egy kicsit, és ennyi! :)
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!