Gyors tejszínes karfiolfőzelék laktóz- és tejmentesen

2018-07-16

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Főétel, Ebéd, Vacsora,

Címke: , , , , ,



Recept összetevői:

Gyerekek mellett gyorsan elkészíthetőt és táplálót kitalálni, ez volt a célom ezzel a fogással. Mi tojás feltéttel ettük, de mehet rá párolt csirke is, vagy sajtdarabok, esetleg pirított bacon vagy magok.

Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.

  • 1 fej karfiol
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 közepes krumpli
  • só, bors, natúr ételízesítő
  • 2 dl natúr kókusztejszín (lehet másféle növényi tejszín is)

A zöldségeket megmostam, a karfiolt rózsákra szedtem, a hagymát, répát és krumplit kis kockákra aprítottam. Először kevés kókuszzsíron (ez lehet sima víz is) megpároltam a hagymát, majd rádobtam a többi zöldséget, kicsit átforgattam, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy a karfiolok még kikandikáltak. Fűszereztem. Fedővel lefedtem az edényt és puhára pároltam a zöldségeket. Összeturmixoltam, majd beleöntöttem a kókusztejszínt. Megkóstoltam, még egy kis sót és borsot raktam hozzá, aztán átforraltam egy kicsit, és ennyi! :)

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page