Hajdinakása

2012-04-30

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Főétel, Reggeli, Uzsonna, Vacsora,

Címke: ,



Recept összetevői:

Ide is eljutottunk, megkóstoltuk a hajdinakását, és rácuppantunk :) Mivel a hajdinában rengeteg a vitamin, a rost és gazdag kalciumban, bár erről már regéltem korábban, ezért nagyon megörültem, hogy a picur milyen élvezettel eszi a kását.

Hozzávalók:

  • 1 bögre hajdina
  • 3 bögre növényi tej vagy víz (vagy felesben)
  • Nem babának: 2tk nyírfacukor, fahéj

A hajdinát kétszer-háromszor átmossuk, hogy eltűnjön az enyhén olajos íze (én nem éreztem, mikor első alkalommal ettük, de a picur érzékeny pocakja miatt másodjára már így tettem). Háromszoros mennyiségű vízben/tejben egy fedett fazékban alacsony fokozaton megfőzzük. Hasonlóan a köleshez 20 percig főzzük, majd 10 percig még a tűzhelyen hagyjuk. Ha így teszünk, nagyon finom állagú lesz a hajdinakásánk.

Ahogy a köleskásánál, itt is úgy szoktam, hogyha a hajdina forró, akkor hideg tejet öntök rá, ha pedig már kihűlt, akkor felforralom a tejet, és úgy keverem hozzá, így pont olyan hőmérsékletű lesz, ami azonnal fogyasztható.

A saját adagomat mindig édesítem nyírfacukorral és fahéjjal, isteni íze van, jelenleg vetekszik a köleskásával. Abból is látszik, hogy nem tudtam olyan fotót készíteni, ahol a picur ne tolta volna bele a kanalát a tányérba :)

hajdinakása cukormentes

Mivel a hajdinakása elég sűrűn kerül az asztalra reggelire vagy vacsorára, ezért készült egy ilyen fotó is:

hajdinakása

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page