Halloweeni csokis denevér a tej-fruktóz-tojásmentes diétában

2016-10-25

Kategória: Desszert, Fruktózmentes, Laktózmentes, Tejmentes, Tízórai, Tojás nélkül, Uzsonna,

Címke: , , ,



Recept összetevői:

Tavaly már hozzánk is bekopogtak “Csokit vagy csalunk!” felkiáltással (amerikában azt mondják: “Trick or treat” olyasmi, hogy megviccelünk vagy megvendégelsz), persze itthon ennek az egésznek még nincs kultúrája, ezért mi sem készültünk fel a gyerekekre. Idén viszont… :)

Többféle kekszet is készítettünk, ahogy a fotón is látjátok (cikk végén). Nekem ez volt a kedvencem, ezért önző módon most ezzel nyitok, vagyis a csokis denevérekkel.

Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon (kb. egy tepsi).

  • 130 gramm liszt,
  • 30 gramm finomra darált dió
  • 100 gramm vaj (a tejmentes diétában pl. liga)
  • 50 gramm xilit
  • fél rúd vanília kikapart belseje
  • Festéshez mentes étcsoki, mi egy tej- és gluténmentes xilittel édesített változatot választottunk

A lisztet az édesítővel és a dióval elkeverjük, hozzámorzsoljuk a vaníliát, majd a felkockázott vajat, összegyúrjuk a tésztát, majd a hűtőbe rakjuk pihentetni (minimum fél óra).

A tésztát kinyújtjuk és a kívánt formákra szaggatjuk. 170 fokon 10-15 perc alatt kisütjük.

Ha a denevérek kihűltek, jöhet a csokimáz. Vízgőz felett olvasszuk meg a kívánt mennyiséget (egy nagy tábla csokit tekintve kb. az egyharmadára lesz szükségünk). Majd mártsuk a denevéreket a megolvasztott csokiba, vagy egy ecsettel (mint amivel lekenjük a pogácsák, kalácsok tetejét) fessük meg csokival a tetejüket. Hagyjuk megszáradni. Nálunk akkora sikere volt, hogy hétvégére újabb adagot kell készíteni, mert mára elfogyott az összes denevér… :D

halloween csokis denever babakonyha mentes

 

Folyt. köv.

halloween kekszek baba mentes

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page