Hamis brownie

2014-11-13

Kategória: Desszert, Fruktózmentes, Laktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Uzsonna,

Címke: , , , ,



Recept összetevői:

Abban a pillanatban, hogy Apa beleharapott a sütibe, az egekbe magasztalta, és olyannak titulálta az állagát, az ízét, mint a brownie, ezért született a név. Ő ragaszkodott ahhoz is, hogy feltétlenül osszam meg ezt a receptet Veletek, bár csak kicsit tér el a korábbi cukkinis csokitortától.

Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.

  • 2 csészényi cukkini (lereszelve kis lyukú (sajt)reszelőn)
  • 1/2 (azaz fél) csészényi (kókusz)olaj
  • 2 teáskanálnyi vanília
  • 2 csészényi liszt, de a második csészében egyharmad kókuszliszt legyen
  • 3/4 (azaz háromnegyed) csészényi xilit/nyírfacukor
  • 2 csipetnyi só
  • 1,5 teáskanálnyi szódabikarbóna
  • 1/3 (azaz egyharmad) csészényi holland kakaópor (cukormentes!)
  • három marék durvára aprított dió

Vegyünk két keverőtálat. Az egyikben keverjük össze a cukkinit az olajjal és a vaníliával, a másikban a száraz összetevőket: liszt, só, kakaópor, természetes édesítő, dió. Majd az egészet egy tálban jól keverjük át. Ne használjuk semmiképpen robotgépet. Kb. 5-8 perc alatt teljesíthető a feladat.

Utána simíthatjuk is a tésztát kivajazott (laktóz- és tejérzékenyeknek pl. liga), kilisztezett sütőformánkba (vagy használjunk szilikonsütőformát). Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 35-40 perc alatt megsül. Villával tehetünk egy próbát, ha bizonytalanok lennénk.Magában is mennyei, de készíthetünk mellé tejmentes vaníliapudingot is!

hamis brownie.jpg

hamis brownie 2.jpg

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page