Házi májkrém sütőben sült csirkemájból

2015-10-15

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Reggeli, Uzsonna, Vacsora,

Címke: , , , ,



Recept összetevői:

Ritkán marad annyi sült máj, hogy májkrémnek elkészíthető legyen, de egyik nap pont így jártunk. Megmaradt olyan negyed kiló, és mivel a bolti májkrémek általában minden olyannal tele vannak, amivel nem kellene, rögtön kísérletezni kezdtem. Hű, az eredmény a várakozásainkat is felülmúlta.

Hozzávalók: ld. recept összetevői

  • 250 gramm sült csirke máj (lehet ez sütőben egy kis olajon megsütve, alufóliával lefedve, mi így szoktuk elkészíteni, mert ez egy egészségesebb, porhanyósabb változat, de persze a hagyományosan fazékban készített sült máj is teljesen jó :))
  • 100 gramm vaj (margarin, mentes!)
  • egy kis fej vöröshagyma fele, és egy kisebb fokhagyma
  • kevés só, bors, esetleg petrezselyem, szerecsendió

Egy kis (kókusz)olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, hozzádobjuk a kipasszírozott fokhagymát, majd jöhet a vaj/margarin, szépen felolvasztjuk benne, és mehet hozzá a máj is, fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal, esetleg egy kis szerecsendióval. Elég pár perc és már lehet is turmixolni, finom krémesre. Mi friss petrezselyemmel és házi kiflivel ettük.

Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!

 

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page