Házi májkrém sütőben sült csirkemájból

2015-10-15

Kategória: Fruktózmentes, Gluténmentes, Laktózmentes, Reggeli, Tejmentes, Tojás nélkül, Uzsonna, Vacsora,

Címke: , , , , , , ,



Recept összetevői:

Ritkán marad annyi sült máj, hogy májkrémnek elkészíthető legyen, de egyik nap pont így jártunk. Megmaradt olyan negyed kiló, és mivel a bolti májkrémek általában minden olyannal tele vannak, amivel nem kellene, rögtön kísérletezni kezdtem. Hű, az eredmény a várakozásainkat is felülmúlta.

Hozzávalók: ld. recept összetevői

  • 250 gramm sült csirke máj (lehet ez sütőben egy kis olajon megsütve, alufóliával lefedve, mi így szoktuk elkészíteni, mert ez egy egészségesebb, porhanyósabb változat, de persze a hagyományosan fazékban készített sült máj is teljesen jó :))
  • 100 gramm vaj (tejfehérje allergiásoknak és laktózérzékenyeknek pl. liga)
  • egy kis fej vöröshagyma fele, és egy kisebb fokhagyma
  • kevés só, bors, esetleg petrezselyem, szerecsendió

Egy kis (kókusz)olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, hozzádobjuk a kipasszírozott fokhagymát, majd jöhet a vaj, szépen felolvasztjuk benne, és mehet hozzá a máj is, fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal, esetleg egy kis szerecsendióval. Elég pár perc és már lehet is turmixolni, finom krémesre. Mi friss petrezselyemmel és házi kiflivel ettük.

majkrem_hazi_sult_majbol.jpg

 

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page