Gyerekkorom hókiflije a fruktóz- és tejmentes diétában

2017-12-12

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Desszert, Tízórai, Uzsonna,

Címke: , , ,



Recept összetevői:

Gyerekkorom nagy kedvence volt a hókifli, és karácsonykor nem akartam lemondani róla a fruktóz- és tejmentes diéta miatt, ezért kicsit variáltam a recepten.

Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.

  • 280 gramm liszt
  • 140 gramm mandulaliszt (finomra darált mandula)
  • 210 gramm vaj (mentes!)
  • 70 gramm xilit (porítva)
  • 2 tojássárgája

A lisztet kikeverjük a mandulaliszttel és a választott édesítőnkkel, majd hozzámorzsoljuk a vajat és bele keverjük a 2 tojássárgáját. (A fehérjéből készíthetünk habkarikát! Recept ITT.) A tésztából kis kifliket formálunk és előmelegített sütőben 190 fokon kisütjük, még melegen beleforgatjuk vaníliás porcukorba (én készítettem már szőlőcukorral és xilittel is, ezekbe morzsoltam bele a vaníliarúd kikapart belsejét, de nemrég láttam, hogy már vaníliás xilitet is lehet kapni, ezt is keverhetünk az édesítőnkbe). A picur imádja, ezért felkerülhetett a blogra, azóta már mogyoróval és dióval is elkészítettük :)

Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!

hókifli tejmentes fruktózmentes mandulaliszttel

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page