Mandulás karácsonyi vajas kekszek a fruktóz- és tejmentes diétában

2015-12-23

Kategória: Desszert, Fruktózmentes, Laktózmentes, Tejmentes, Tízórai, Uzsonna,

Címke: , ,



Recept összetevői:

Születésnapomra keksz nyomdát kaptam és alig vártam, hogy kipróbáljam, körülbelül ennyi a rövid előtörténete ezeknek a fincsi vajas kekszek, amelyek most kivételesen tojással készültek.

Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.

  • 280 gramm liszt (tönköly és búza felesben nálunk)
  • 210 gramm vaj (tejmentes diétában pl. liga)
  • 140 gramm mandulaliszt (finomra darált mandula)
  • 70 gramm xilit porcukor
  • fél rúd vanília kikapart magja
  • 2 tojássárgája (szerintem elhagyható, de a fotón ezek most így készültek).

A liszteket a cukorral és a vaníliával összekevertem, a vajat belemorzsoltam, majd hozzáadtam a tojást, és végül könnyű tésztává gyúrtam. Pihentettem hűtőben fél órát (akarom mondani 2-3 órát, mert az élet és a gyerekek közbeszóltak), majd kinyújtottam és kiszaggattam a formákat. 180 fokon kb. 15 perc alatt megsülnek, vaníliás szőlőcukrot szórtam a tetejére. Gyönyörűek és mutatósak lettek, az ízük is finom.

vajas keksz

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page