Mennyei palacsinta tojás nélkül

2013-03-05

Kategória: Desszert,

Címke: , , , , ,



Recept összetevői:

Már régóta kerestem jó palacsinta tészta receptet, ami tojás nélkül is megállja a helyét. Mivel a picur – betegség miatt – napok óta alig nyúlt az ételekhez, gondoltam egy kis finomság talán ráveszi, hogy egyen egy kicsit. Az első kísérlet sajnos kudarcba fulladt, a recept, amit találtam, habár alig kellett alakítani rajta, a kukában végezte az eredménnyel együtt. De nem adtam fel, rögtön utána kipróbáltam egy másik receptet is (az eredeti itt), és kis változtatással ugyan, de nagyon bejött! A tészta tökéletesen olyan, mint a hagyományos palacsinta tésztáé, puha, finom, ízletes. Kell ennél több? :)

Hozzávalók (kb. 20 db):

  • 400 g fehér tönkölyliszt (lehet búza is)
  • 450 ml szénsavas víz
  • 450 ml növényi tej (zabital, ha javasolhatom, mert édesebb, mi Alnatura bio zabitalt használunk)
  • 4 evőkanál olaj (akinél bírja a picike nyugodtan használjon kókuszolajat)
  • csipet só
  • 1 teáskanál nyírfacukor (xilit)

Tegyünk mindent egy keverőtálba: lisztet, cukrot, sót, majd a vizet és a tejet, végül keverjük csomómentesre. (Lehet gépi habverővel is dolgozni.) Hagyjuk fél órát pihenni a tésztát.

A palacsintasütőt kicsit kenjük meg olajjal az első sütés előtt (utána már nem kell), és indulhat a palacsinta sütés. Mi fahéjasat és kakaósat ettünk. A nyírfacukrot porcukorrá daráltam, az egyik adagba belekevertem egy kis holland kakaóport, a másikba fahéjat, és ezzel szórtuk meg a palacsintákat, majd feltekertük.

A picur most evett így először palacsintát, és habár először magában ette és szétcincálta, a végére a tekercses változat is megtetszett neki, és az Apja palacsintájára is szemet vetett :)

palacsinta_tojasnelkul.jpg

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page