Mézeskalács a fruktóz-, tej- és tojásmentes diétában

2015-12-22

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Desszert, Tízórai, Uzsonna,

Címke: , ,



Recept összetevői:

Karácsonykor mindig sokat kísérletezem egy mézeskalács helyettesítővel, ami nem tartalmaz tejet, tojást, mézet, cukort… Nem egyszerű. Ez a változat azonban annyira finom lett, és akkora sikert aratott, hogy meg kell osztanom veletek.

Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.

  • 35 gramm teljes kiőrlésű (rozs- vagy búza)liszt,
  • 15 gramm zabliszt (helyettesíthető a teljes kiőrlésűvel is)
  • 100 gramm búzaliszt (lehet tönköly vagy sima búza is, vagy felesben)
  • 100 gramm vaj (a tejmentes diétában pl. liga)
  • 50 gramm xilit
  • fél rúd vanília kikapart belseje
  • mézeskalácsfűszer (1 evőkanálnyi, cukormentes legyen!)
  • 1 teáskanálnyi sütőpor (elhagyható)

A liszteket a sütőporral, cukorral, mézeskalács fűszerkeverékkel elkeverjük, hozzámorzsoljuk a vaníliát, majd a felkockázott vajat, összegyúrjuk a tésztát, majd a hűtőbe rakjuk pihentetni (minimum fél óra). A tésztát kinyújtjuk és a kívánt formákra szaggatjuk. 170 fokon 10-15 perc alatt kisütjük. A picik imádták, Apa szerint durva jó lett :D, de (update) még a vendégek is rájártak!

Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!

mézeskalács

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
Print this page
Print