Muffin bogarak

2014-10-30

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Desszert, Uzsonna,

Címke: , , , , ,



Recept összetevői:

Adott volt a forma, viszont nem találtam jó receptet hozzá, ezért első alkalommal egy egyszerű muffin alapreceptet használtam. Akinél nincs laktóz és fruktózérzékenység, az nyugodtan bolondíthatja gyümölccsel, csokival stb.

Hozzávalók:

  • 120 gramm vaj
  • 100 gramm xilit/nyírfacukor
  • 1 teáskanál vaníliapor (vagy 1-2 vaníliarúd kikapart belseje)
  • 2 db tojás
  • 300 gramm liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 100 gramm (1 dl) növényi tej

A vajat olvasszuk meg, keverjük össze a természetes édesítővel, majd a vaníliával, a tojással, végül adagoljuk hozzá a lisztet, amibe előzőleg keverjük bele a sütőport. Jöhet hozzá a végén a tej. Ha úgy éreznénk, hogy nagyon sűrű a tészta, tegyünk még hozzá tejet. Ha a picike már evett mogyorósat, mandulásat, akkor egy marék apróra őrölt mogyorót vagy mandulát is adhatunk hozzá.

Öntsük a kívánt formába, és már mehet is 200 fokra előmelegített sütőbe, kb. 25-30 perc alatt megsül. Amint kihűlt, lehet fogyasztani, másnap már kicsit szárazabb volt, és harmadnap csak aprítósba lehet elképzelni :) de nálunk elfogyott két nap alatt :)

muffin bogarak.jpg

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page