Paraj-cukkini krémes lazacos tészta babáknak

2013-04-11

Kategória: Desszert,

Címke: , , , , , , ,



Recept összetevői:

Mivel a paraj néha túl nehéznek bizonyult a picur pocijának, ezért az utolsó pillanatban cukkinival lágyítottam az ebédjét. Egész jót tett az ételnek, és a szájba lapátolás hevességéből ítélve az ízvilág is rendben volt :) 

Hozzávalók (babaadag – a szósz kb. 2-3 étkezésre):

  • 150 gramm spenót
  • 1 nagyobb cukkini
  • 1 teáscsészényi durumtészta (értelemszerűen ez tojás nélküli, bár láttam már olyat is, amibe tojást raktak, ezért érdemes ellenőrizni az összetevőket a doboz/zacskó hátoldalán)
  • 1 tenyérnyi lazac (nekünk vadlazac volt itthon)
  • 2 dl növényi tejszín (zab/rizstejszín)
  • rozmaring, csipet só, kakukkfű

A spenótot alaposan mossuk le, a szárát tépkedjük le, majd egy kis vízben főzzük puhára, és végül turmixoljuk le (vagy késsel kockázzuk apróra). A cukkinit mossuk meg, hámozzuk meg, kockázzuk, és annyi vízben, amely épp ellepi tegyük fel főni, ha megpuhult, mehet ez is a mixerbe. A paraj és cukkini pépet öntsük össze, és engedjük fel a tejszínnel. Pici sóval ízesíthetjük, illetve, ha bírja a babánk pocija, akkor mehet bele fokhagyma is.

A halat fedett fazékban alacsony fokozaton pároljuk puhára, és csak a vége felé fűszerezzük, sót minimálisan rakjunk bele, épp csak egy csipetet (ha magunknak is akarunk készíteni, nagyobb adagra lesz szükség, de akkor utána is sózhatjuk). Ha kész a hal, keverjük a szószhoz, és hagyjuk egy kicsit összerottyani az egészet.

A durumtésztát lobogó vízben kb. 5-7 perc alatt főzzük ki (de a zacskóján általában mindig rajta van a tészta pontos főzési ideje).

Ha minden elkészült, keverjük össze a halas fazékban, és hagyjuk pár percre összeérni az ízeket, majd tálalhatjuk. 

paraj-cukkinikremes_lazacosteszta.jpg

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page