Parajpüré babáknak

2012-02-02

Kategória: Desszert,

Címke: , , , ,



Recept összetevői:

Ez nálunk nagyon bejött többször, holott azt gondolhatnánk, nem ez lesz a baba kedvence. És legutóbb is megevett belőle 240 ml-t, igaz, kellett kicsit mondókázni az elején, mert még mindig arra vár, hogy most kapja majd a gyümölcsöt, de hát nem lehet, erősnek kell lennem.

Összetevők: 100 gramm paraj, kb. 252 gramm krumpli, 1 gerezd fokhagyma, kevéske sertészsír/vaj (laktózérzékenyeknek pl. Liga)

Nagyon kevéske kis vajon/zsíron megpároljuk (megjegyzés: inkább sertészsír használatát javasolják a gyümölcscukor érzékenyeknek, ezért használtam itt ezt, de azóta a laktózmentes vajjal vagy kókuszszírral főzök, sütök) a kipaszírozott fokhagyma gerezdet, majd rászórjuk a parajt. Én – ha nincs szezonja – fagyasztott parajt használok, nem olvasztom ki előtte, hanem mikor ráöntöttem a megpárolt fokhagymára, lefedem tetővel, kis lángon hagyom, és 5-10 perc alatt fel is enged, össze is rottyan.

Közben a krumplit megmosom, meghámozom, felkockázom, és annyi vízben, ami ellepi megfőzöm. Általában 10 percig főzöm és 10 percig hagyom még a fazékban, akkor teljesen puha lesz.

Amikor mindkettő elkészült és a picurunkat sem zavarja:) összeturmixoljuk. Később (értsd, ha a hozzátáplálás már engedi) lehet rá egy kis sajtot (10. hótól) reszelni vagy tojássárgával (10.hótól), párolt/sült csirkével kínálni.

A kórházból kapott táblázat szerint a fenti adag fruktóztartalma: kb. 1,2 gramm (krumpli mennyiségétől változhat)

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page