Patiszonos egybefasírt krumplipürével

2012-12-20

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Főétel, Ebéd, Vacsora,

Címke: , , , , , , ,



Recept összetevői:

Nincs nagy története ennek az ételnek, patiszonnal még nem próbáltam a fasírtot, és a kíváncsiság hajtott, na, meg a két kis árva patiszon a hűtőben :)

Hozzávalók (családi adag):

  • 500 gramm pulykadarálthús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6-8 nagyobb krumpli (étvágytól függően)
  • 2 kisebb fej patiszon
  • krumplipüréhez: diónyi vaj/margarin (mentes) és növényi tej (natúr!)
  • fűszerek: őrölt kömény, bazsalikom, só, borsikafű, kakukkfű, szerecsendió – ízlés szerint
  • 4 evőkanál zabpehely
  • 4 evőkanál hajdinapehely

A patiszonokat hámozzuk meg, vájjuk ki a magokat, és mossuk le alaposan, majd kockázzuk apróra, és tegyük fel kevés vízben főni. Pároljuk fedett fazékban puhára.

A hagymát pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, és adjuk a darálthúshoz. Keverjük bele a pelyheket, és a fűszereket is, majd hagyjuk állni. Ha kész a patiszon, az is mehet a húshoz. Jól keverjük össze, és kivajazott formába öntsük bele az egészet. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sül, de figyeljük a tetejét.

A krumplikat mossuk meg, töröljük át, majd egyenként csomagoljuk alufóliába. Tegyük a fasírt mellé, ahol helyünk van. Mire a fasírtunk elkészül, a krumplik is megpuhulnak, és már lehet is őket tisztítani, áttörni, és belekeverni a vajat és a tejet. Puhítsuk, villával jól törjük meg, és végül sózzuk.

A felnőttek a patiszonos fasírtszeletek és a krumplipüré mellé kaptak savanyúságot is, a picurnak céklát főztem. Nagyon könnyű, különleges fasírtot kóstolhattunk így ebédre.

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page