Puding a fruktóz- és tejmentes diéta szerint

2014-03-04

Kategória: Desszert, Fruktózmentes, Gluténmentes, Laktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Uzsonna,

Címke: , ,



Recept összetevői:

Ez egy nagyon egyszerű recept, a blogra csak azért kerül fel, mert sokáig én sem tudtam, hogyan készíthetnék a gyermeknek olyan tejmentes pudingot, ami finom, de magát a pudingport nem nyomják tele mindenféle adalékanyaggal meg a cukor legkülönfélébb fajtáival.

Ma már sok cukormentes pudingport találni, de én egyelőre csak egy olyat találtam, ami cukor-, tej- és egyébként gluténmentes, és a vaníliás változata például csak három összetevős: vaníliakivonat, Bourbon vanília, kukoricakeményítő, ez az Alnatura pudingpora.

A pudingporok csomagolásának hátoldalán mindig ott a recept, de azért a fruktóz- és laktózérzékenyeknek kell egy kis változtatás:

  • fél liter növényi tej
  • 1 csokis/1 vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál xilit/nyírfacukor

A tejből öntünk egy keveset a keverőtálba, a többit pedig a fazékba. A kevés növényi tejjel elkeverjük a pudingport, és hozzáadjuk az édesítőt is. Eközben a fazékban levő tejet felforraljuk. Abba az edénybe, amelyben a hideg tejjel elkevertük a port és a cukrot, beleöntjük a felforralt tejet, miközben az egészet kevergetjük, majd visszaöntjük a fazékba, és alacsony fokozaton továbbsűrítjük, kevergetjük. Így biztos, hogy nem lesz csomós! Pár perc alatt kész a puding, önthetjük is hideg vízzel kimosott poharakba. Ha pedig kihűlt, mehet a hűtőbe.

tejmentes puding.jpg

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page