Rakott karfiol babáknak

2012-05-05

Kategória: Desszert,

Címke: , , , , , , ,



Recept összetevői:

Végre olyan sok friss zöldség van a piacon, ki kellett használni. 

Hozzávalók (családnak): 

  • 1 fej karfiol
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 500 gramm sertésdarálthús
  • 1 teáscsésze rízs
  • 1 dl növényi tejszín (én rízstejszínt használtam)
  • só, fehér bors (nem babáknak: olasz fűszer)

Veszünk három fazekat. Az egyikbe helyezzük a megtisztított, rózsákra szedett karfiolt, és fedő alatt puhára főzzük. A másik fedett fazékban üvegesre pároljuk az előzőleg megpucolt, kis kockákra vágott hagymát, majd rádobjuk a darálthúst, és tovább főzzük, míg a hús megpuhul, – néha megkeverjük, hogy pergős legyen. A harmadik fazékban kifőzzük a rízst kétszeres vízben (alacsony fokozaton kb. negyed óráig főzzük lefedve, majd még a tűzhelyen hagyjuk 10-15 percig).

Ha minden kész (és apának nem kell laktózmentes diétát tartania :), akkor veszünk két téglalap alakú őzgerinc formát, és rétegezünk. A laktóz-fruktózmentes diétát tartóknak: rízs, darálthús (nyugodtan mehet egy kis szaftja is rá, hadd legyen ízletes), majd karfiol, végül meglocsoljuk a rízstejszínnel. Apának tovább sózzuk, borsozzuk a rétegeket (esetleg egy kis olasz fűszer), a tetejére pedig mehet tejföl és reszelt sajt.

Előmelegített sütőben 190 fokon kb. fél óráig sütjük. A rízstejszínnessel vigyázzunk, nehogy megégjen a teteje, ha aranybarna lesz, már lehet kivenni. Ebből az adagból jutott ebédre, vacsorára, és – egy következő alkalomra – a mélyhűtőbe is.

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page