Rakott padlizsán csirkével és újburgonyával

2012-06-14

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Főétel, Ebéd, Vacsora,

Címke: , , ,



Recept összetevői:

Azon gondolkoztam, mit csináljunk a megmaradt két csirkemellel, és a padlizsánnal, meg, hogy a picur szereti a rakott dolgokat, és így jött az ötlet.

Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon (családi adag).

  • 1 közepes padlizsán
  • 2 csirkemell
  • kb. 4 közepes krumpli
  • 2 közepes újhagyma
  • növényi tejszín (zabtejszín)
  • vaj/margarin (mentes!) a jénai kikenéséhez
  • kakukkfű, só, fehérbors

Nagyon egyszerű az étel elkészítése. Előkészítés: 1. a csirkét mossuk le, vágjuk félbe, ha szükséges, vékony szeletekre lesz szükségünk, és picit sózzuk be, szórjunk kakukkfüvet a tetejére, majd tegyük félre (hűtőbe célszerű). 2. A padlizsánt hámozzuk meg, vágjuk vékonyabb karikákra, és sózzuk be (majd a végén leöntjük a kieresztett levét), egy kevés fehérborsot is tehetünk rá. Ezt is tegyük félre. 3. Mossuk meg a krumplit és az újhagymát, és vágjuk ezeket is vékony karikákra. 4. Végül a jénait vajazzuk ki.

Ezek után rétegezzünk: a jénai aljára jöhetnek a krumplikarikák – kicsit megsózhatjuk, de minimálisan -, szórjunk rá a hagymakarikákból, majd helyezzünk rá pár szelet húst, ennek a tetejére pedig padlizsánkarikákat, kis tejszínt önthetünk a tetejére, de ne sokat, majd újrakezdjük: krumpli-hagyma-hús-padlizsán, a tetejét krumplikarikákkal fedjük be, és öntsük le a tejszínnel.

Fedjük le a jénait, és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 40 percig süssük így, aztán a tetejét levéve még negyed óráig. Vigyázzunk, nehogy megégjen a teteje, inkább vegyük ki hamarabb.

Nagyon odavoltunk érte, jól harmonizáltak az ízek. A picur úgy ette, mintha nem lenne holnap :)

rakott_padlizsan_1.jpg

rakott_padlizsan_2.jpg

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
Print this page
Print