Rakott padlizsános cukkinis köles

2012-07-07

Kategória: Desszert,

Címke: , , , , , ,



Recept összetevői:

Na, ez volt, a “mi van itthon, és mit lehet gyorsan elkészíteni, de ne fájjon a picur pocija, mégis legyen tartalmas (vitaminokban gazdag) az ebéd” szindróma :)

Hozzávalók:

  • 500 gramm pulyka darálthús
  • opcionális: 1 vöröshagyma a darálthús alá (mi most elhagytuk, mert a picur, mintha erre is érzékeny lenne, így most óvatosabbak vagyunk)
  • 1 közepes padlizsán
  • 1-2 cukkini mérettől függően
  • 1 teáscsészényi köles
  • 3 teáscsészényi víz
  • növényi tejszín (zab/rizs)
  • fűszerek: olasz zöldfűszer, só, fehérbors

A kölest – ha átmostuk – a vízben kb. fél óra alatt puhára főzzük. Lehet úgy, hogy fedett fazékban forrástól számítva 20 percig alacsony fokozaton főzzük, majd 10 percig még a tűzhelyen hagyjuk.

A darált pulykahúst fedett fazékban puhára főzzük, időközben sóval, borssal enyhén fűszerezzük.

A megtisztított zöldségeinket felkockázzuk (inkább kisebbre a baba miatt), és fazékba tesszük. Kis vizet tehetünk alá, de nem kell sok, hogy puhára főzzük. 

A tejszínt sózzuk, fűszerezzük (kakukkfű, rozmaring, bazsalikom, bors stb.).

Ha minden megpuhult, jöhet a rétegezés: beletesszük a sütőformánkba a kölest, mehet rá a darálthús, a végén a zöldség. A tetején szétoszlatjuk a tejszínt. És előmelegített sütőben 200 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük. A saját adagunkat utólag érdemes még sózni, fűszerezni, ha szükséges.

rakott_koles_padlizsancukkini_1.jpg 

rakott_koles_padlizsancukkini_2.jpg

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page