Reform linzer

2013-05-30

Kategória: Desszert, Fruktózmentes, Gluténmentes, Laktózmentes, Tejmentes, Tízórai, Tojás nélkül, Uzsonna,

Címke: , , , , , , , , ,



Recept összetevői:

A tesüti sorozatban sikerült egy igazi reform linzert elkészíteni, nem is került bele búzaliszt, és az íze is isteni. Az ok amiért megint a hajdina- és a zabpehelylisztet, valamint az amarantot választottam azok tápanyagértékében rejlik, magas vitamin és kalcium tartalmuk miatt a tej- és gyümölcscukormentes diétában nélkülözhetetlenek. (További infók: hajdinazabamarant).

Hozzávalók (egy tepsi):

  • 70 gramm hajdinaliszt
  • 5 gramm amarant
  • 75 gramm zabpehelyliszt (gluténmentes)
  • 100 gramm vaj (tejfehérje diétán levőknek pl. liga)
  • 1 mk fahéj
  • 50 gramm nyírfacukor

Egy tálba mérjük ki a liszteket, az amarantot, a cukrot és a fahéjat. Keverjük össze a száraz hozzávalókat. Majd adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott vajat. Morzsoljuk össze a vajat a bekevert liszttel, és gyúrjuk át. Ha már nem ragad az edény falához, formázzuk hengerré, csomagoljuk alufóliába, és rakjuk a hűtőbe, 1-2 órára.

Ha van időnk és kedvünk, a pihent tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, és a meglevő formáinkkal szaggassuk ki. Ha nincs (ahogy éppen nekem sem volt :), akkor csak vékonyítsuk el a hengerünket 2-3 ujjnyira, és törjünk le belőle egyenlő darabokat, formázzunk belőle gombócokat, majd a két tenyerünk között lapítsuk ki.

reform_süti_2.jpg

A formákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd toljuk 170 fokra előmelegített sütőbe. 15-20 perc alatt elkészülnek, de mindig figyeljük a formák széleit, amikor aranybarna, már lehet is kivenni. Ha kicsit kihűlt, már lehet is belerakni egy dobozba.

reform_süti.jpg

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page