Répás zabos tallérok

2012-06-04

Kategória: Desszert,

Címke: , , , , , ,



Recept összetevői:

Gondoltam, mi lenne, ha a zabos hajdinás tallérunkat feldobnám egy kis répával, így a picur sem menekül a zöldségtől :) 

Hozzávalók:

  • 3 répa + 1 evőkanál nyírfacukor + fahéj
  • 60 gramm hajdinaliszt
  • 90 gramm zabpehely
  • 50 gramm vaj (laktózérzékenyeknek liga)
  • 40 gramm nyírfacukor

A répát mossuk és pucoljuk meg, majd kis lyukú reszelőn reszeljük le. Szórjuk meg a cukorral, és fahéjjal, keverjük össze. Egy negyedórára tegyük félre, majd egy keverőtálba mérjük ki a száraz hozzávalókat, keverjük össze, kockázzuk bele a vajat, és morzsoljuk apróra zabpelyhes lisztben. Adjuk hozzá a répát is, és gyúrjuk össze. Ha tészta már nem tapad az edény falához, rakjuk egy alufóliába, és tegyük fél órára a hűtőbe.

Ez a massza is kicsit tapadós, a formázása hasonlít a zabos teasütiéhez: a tésztából formázzunk golyókat, és két tenyerünk között lapítsuk ki, helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsire, majd 170 fokon kb. 15 perc alatt süssük ki. Amikor a széle már aranybarnára sül, mindenképpen vegyük ki, nehogy elégjen, és hagyjuk kihülni, csak utána pakoljuk át a tároló fémdobozba.

repas_suti.jpg

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page