Répás zabsüti babáknak

2012-04-14

Kategória: Desszert,

Címke: , , , ,



Recept összetevői:

Korábban ez is azért készült, hogy a picur végre ne piszkálja ki a zöldségeket a tányérjából (de finoman fogalmaztam! :D). Habár a répának elég magas a fruktóztartalma (50 grammban van 1 gramm fruktóz), mivel az egész tésztában van összesen 250 gramm és vagy 16 tallért készíthetünk a megadott adagból, nincs okunk aggódni, tízóraira nyugodtan lecsúszhat egy ilyen finomság. A receptötlet egyébként innen származik, de “babásítottam”.

Hozzávalók:

  • 110 g zabliszt (más liszttel is lehet! ez csak az én kreálmányom, az eredeti recept tönkönyliszttel írta)
  • 70 g  nyírfacukor
  • fahéj és/vagy gyömbér (ízlés szerint)
  • csipet só
  • ½-½ tk sütőpor és szódabikarbóna
  • 100 g puha vaj
  • 1 tojás (ahol a baba még nem eszik tojást, sztem ez elhagyható, a tészta ígyis úgyis furcsa :)
  • 250 g finomra reszelt sárgarépa

A száraz hozzávalókat keverjük össze, majd jöhet a tojás, a vaj, a répa. Fakanállal jól összedolgozzuk, majd egy órát hagyjuk pihenni a hűtőben. Lisztezett felületen hengert sodrunk belőle és korongokat vágunk ki belőle. Én a vagdosás után először golyókat formáztam belőle, aztán kilapítottam a két tenyeremben. Sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem (kis távolságot hagyva közöttük), és 180 fokon kb. negyed óráig sültek (mikor barnulnak, akkor lehet kivenni).
 

 

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page