Rizseshús a la köles babáknak

2012-05-09

Kategória: Desszert,

Címke: , , ,



Recept összetevői:

A picurnak megint fájt a hasa, ezért valami könnyűt, de mégis laktatót, értékeset akartam kitalálni neki, így született meg ez a recept. Hiszen a köles nemcsak vitaminokban gazdag, de olyan rostokat is tartalmaz, amelyek segítik a normális bélműködés helyreállítását. A cukkini pedig mindig előkerül, ha előző napokban volt terítéken puffasztóbb zöldségféle :)

Hozzávalók:

  • 1 csésze köles
  • 3 csésze víz
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 4 db (kifilézett) csirkecomb
  • 1 cukkini
  • 1 mk bazsalikom, 1 mk petrezselyem, 1-2 mk só

A hagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk, és fedett fazékban egy kis olajon/vizen/vajon üvegesre pároljuk. Közben lemossuk a combokat, és ezeket is apróra kockázzuk, a hagymához adjuk, megkeverjük, és hagyjuk alacsonyabb fokozaton párolódni. Ekkor van időnk meghámozni, és picire kockázni a cukkinit, illetve átmosni (ha szeretnénk) a kölest. Mikor a hús már fehér, hozzáadjuk a kölest és a cukkinit, majd felöntjük a vízzel, és fűszerezzük. Ha valaki csak a babának készíti az ételt (ez esetben kisebb adag is elég, ha nem akarjuk fagyasztóba tenni a maradékot), akkor nem is feltétlenül kell sót adni hozzá.

Ha felforrt a víz, alacsony fokozaton kb. fél óra alatt készre főzzük az egészet. Nem kell vele foglalkoznunk, fedett fazékban teszi a dolgát. Tálalásnál megkavarjuk, hogy egységesen mindenhova minden finom jusson. Én a saját adagomat melegen, tálalásnál megsóztam, így tényleg nagyon ízletes lett, még a picur elégedett hümmögésének is hittem :)

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page