Sárgarépa krémleves babáknak

2012-04-21

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Leves, Főétel, Ebéd, Vacsora,

Címke: ,



Recept összetevői:

Itt a cukkini krémleveshez hasonlóan megint az egyszerűség dominált. Legyen leveses, első fogás, hogy utána még beférjen a második, de végre úgy érezze a picur, hogy teli van a hasa.

Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon (kisadag).

  • 2-3 répa (mérettől függően, az enyémek éppen elég véznák voltak)
  • egy pici negyed vöröshagyma
  • kevés növényi tej (pl. zabital)
  • Nem babáknak: fűszer ízlés szerint (majoranna/bazsalikom, só)

A répákat megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, a nagyobb babáknál az egyik répát érdemes csak háromba vágni (mindjárt írom, miért). Annyi vízben, ami ellepi, fedett fazékban puhára főzzük. A kisebb darabokat a főzőlével leturmixoljuk, a három nagyobb darabot pedig felkockázzuk. Az egészet visszaöntjük a fazékba, öntünk hozzá egy kis zabtejet, és még egy kicsit összeforraljuk. Ha kivettük a picur adagját, a sajátunkat fűszerezhetjük.

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page