Savanyú káposztán párolt csirke pirított kukoricás hajdinával

2014-12-08

Kategória: Ebéd, Főétel, Fruktózmentes, Gluténmentes, Laktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Vacsora,

Címke: , , , , , , ,



Recept összetevői:

Biztos észrevettétek, hogy az egyszerű, könnyen elkészíthető ételek jelennek meg a blogon, nem véletlen, egy gyerkőc (főleg, ha hasfájós) mellett nagyon fontos tényező az időfaktor :)

Hozzávalók (családi adag):

  • 500 gramm csirkemell
  • 500 gramm savanyú káposzta
  • 200 gramm kukorica
  • 1 csésze hajdina
  • Fűszerek: só, esetleg bors

A jénait egy kis kókuszolajjal kenjük ki, mehet rá a káposzta, arra pedig a jól megmosott, vékonyra felvágott, kicsit megsózott csirkemell szeletek. Alufóliával fedjük le és mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe. Olyan 40 perc alatt tökéletesen átpuhul a csirke, és a káposzta is elkészül (a csirkehústól nagyon finom íze lesz).

Közben a hajdinát többszöri átmosás után egy kicsit megpirítjuk a fazékban (lehet kókuszolajon), majd felöntjük 2,5szeres mennyiségű vízzel. Forrás után lefedve alacsony lángon 30 perc alatt puhára fő.

A kukoricát is pirítsuk meg egy kis zsiradékon, és keverjük a kész hajdinához.

Tálalhatjuk is. Ha a picike még nem rajong a káposztáért a hajdinában legalább elrejtettük a szükséges zöldségeket, de sose adjuk fel a próbálkozást, mindig kínáljuk fel a picinek is a komplett fogást, és biztassuk a kóstolásra (de ne erőltessük!).

párolt káposzta csirkével és kukoricás hajdinával.jpg

 

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page