Selymes tojáskrém

2014-07-15

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes, Desszert, Reggeli, Uzsonna,

Címke: ,



Recept összetevői:

Nagyon nagyon sokáig küzdöttünk a tojással, és a tojásos ételekkel, de aztán a dietetikusunknak hála ezen a téren is észlelhetőek voltak a változások. Olyannyira, hogy egy este tojáskrémet mertem csinálni, ami persze hatalmas sikert aratott.

Hozzávalók (családnak) ld. jegyzetlapon:

  • 4 tojás
  • 1 marék friss petrezselyem
  • pici só, esetleg pici fehér bors
  • 2-3 evőkanál vaj (tejmentes diétán levőknek pl. liga margarin)

A tojásokat főzzük keményre egy fazékban. Érdemes hideg vízbe helyezni a tojásokat, és lassan felforralni a vizet, mert így biztos, hogy nem pattan meg a héja.

Hámozzuk meg a megfőtt tojásokat, majd tegyük az aprítógépbe, mehet hozzá a só, bors és a petrezselyem, majd a vaj. Turmixoljuk össze. (Persze villával is szétnyomkodhatjuk, édesanyám aprítógép híján nekünk is még így készítette. :)

Kenhetjük is a kenyeret, nagyon finom, lágy állagú tojáskrémet kapunk így.

tojáskrém 2

tojáskrém 3

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
Print this page
Print