Stefánia vagdalt a tej- és fruktózmentes diétában

2016-06-13

Kategória: Ebéd, Főétel, Fruktózmentes, Gluténmentes, Laktózmentes, Tejmentes, Vacsora,

Címke: , , ,



Recept összetevői:

Sokáig nem készült nálunk Stefánia vagdalt a tojás miatt, de szerencsére eljött az idő, amikor a tojást végre teljes mértékig beiktathattuk az étrendbe, így amikor az óvodai menüben megláttam, majdnem hagyományosan el is készítettem. Persze csak majdnem :) hiszen – ahogy megszokhattátok – zsemlemorzsa helyett zabpelyhet használtam, hogy minél vitamindúsabb legyen a kicsi ebédje.

Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.

  • 500 gramm sertés darálthús
  • 200 gramm zabpehely (gluténérzékenyeknek gluténmentes)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • opcionális: 1 tojás a fasírtba
  • fűszerek: só, fehér bors, őrölt kömény, (friss) petrezselyem
  • 3 tojás

A zabpelyhet áztassuk be vízbe, épp hogy ellepje. Mikor megszívta magát (kb. 10 perc), szeleteljük hozzá apróra a megtisztított hagymát, keverjük bele a húst, (és opcionálisan 1 tojást) és fűszerezzük. Jól dolgozzuk össze, és hagyjuk fél órát pihenni a hűtőben.

Közben főzzük meg a tojásokat egy fazék vízben. A kihűlt tojásokat tisztítsuk meg.

Majd az összeért húsmassza egy részét helyezzük a kivajazott forma aljára, tegyük rá a főtt tojásokat és takarjuk be a maradék darálthússal. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 40-45 perc alatt ízletesen átsül.

tojásos vagdalt

stefánia vagdalt

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page