Amarantos mackók

2012-07-09

Kategória: Desszert,

Címke: , , , , , , , , , ,



Recept összetevői:

A teasüti sorozat egy újabb kreálmánya :) A tökéletes linzersüti hozzávalóinak arányait használtam, csak liszt összetevőit változtattam meg, hogy minél gazdagabb legyen a tízórai/uzsonna. A hajdina, a zab és az amarant is nagyon kedvező élettani hatásokkal bír, mindháromnak nagyon magas a kalcium tartalma, ami a tejmentes diéta miatt nem elhanyagolható. Nem beszélve a vitamin és rosttartalmukról, de még sorolhatnám (párszor már említettem ezeket: hajdina, zab, amarant).

Hozzávalók:

  • 50 gramm hajdinaliszt
  • 25 gramm amarant
  • 75 gramm zabpehelyliszt
  • 100 gramm vaj (liga)
  • 1-2 mk fahéj
  • 40 gramm nyírfacukor porcukorrá darálva

Egy tálba kimérjük az amarantot, a liszteket, a cukrot, a vajat, és hozzáadjuk a fahéjat, majd összemorzsoljuk az egészet, illetve átgyúrjuk. Ha már nem ragad az edény falához, lehet is hengerré formázni, alufóliába csomagolni, és a hűtőbe rakni. Fél órát pihentessük a tésztát, majd vegyük ki, és lisztezett felületen nyújtsuk nagyon vékonyra. Végül szaggassuk ki a kívánt formákat.

Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-15 perc alatt megsülnek. Ha aranybarna a széle, vegyük ki, nehogy megégjen. Ha kicsit kihűlt, már lehet is belerakni egy fémdobozba.

amarantos_teasuti.jpg

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page