Zabos hajdinás tallér

2012-05-25

Kategória: Desszert,

Címke: , , , , , , , ,



Recept összetevői:

A teasüti sorozatunk folytatódik (ld. címke). Igyekeztem puhább teasütit kreálni a linzer tészta összetevői alapján, és mivel imádjuk a zabpelyhet, ezért kísérleteztem kicsit. Az eredmény több volt, mint jó! :)

Hozzávalók:

  • 50 gramm hajdinaliszt
  • 25 gramm zabpehelyliszt
  • 75 gramm zabpehely
  • 80 gramm vaj (liga)
  • 1 mk fahéj
  • 35 gramm nyírfacukor porcukorrá darálva

Ugyanúgy készítjük el mint a linzert: a tálba kimérjük a száraz hozzávalókat, majd a vajat – kisebb kockákban érdemes -, és összemorzsoljuk az egészet. A hűtőbe tesszük fél órára pihenni.

A tésztából gombócokat formázunk, és a két tenyerünk között kilapítva megformázzuk. A tallérokat ráhelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha már aranybarna a széle, lehet kivenni a sütőből. 

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page