Tej- és cukormentes amarantkása babáknak

2012-06-24

Kategória: Desszert,

Címke: , , , , ,



Recept összetevői:

Az amarantról ódákat lehetne zengeni magas kalcium, vas, cink és magnézium tartalma miatt. Szénhidráttartalma kisebb, a fehérje-, zsír-, rost- és ásványianyag-tartalma azonban jóval gazdagabb a hagyományos gabonafélékhez képest, ráadásul a B1, E vitaminon kívül aszkorbinsavat (C-vitamint) is tartalmaz! (További infók itt.)

Már régóta ott állt a polcon a picur miatt, de sokáig nem szántam rá magam, hogy készítsek belőle valamit. Egyszer próbálkoztam az amaranttal, de nem lett az igazi, ezért vásároltam puffasztott változatot, hátha abból tényleg sikerül előállítani valamit. Gondoltam, kezdjük a legegyszerűbbel: kása :) A picurnak első alkalommal is nagyon tetszett, de második alkalommal már tényleg be is sűrűsödött az amarantkásám. Tehát a recept:

Hozzávalók (1 adag):

  • 1 bögre amarantkása
  • 1 bögre növényi tej (én zabitalt használok, mert édesebb az íze, így cukor sem kell bele, mi az Alnatura bio zabitalát használjuk)

A tejet az amaranttal egy fazékban összekeverjük, majd sűrű kevergetés közben felforraljuk. Körülbelül mire a tej felforr, az amarant be is sűrűsödik, és tálalható.

Ha magunknak is főznénk, és miért is ne :) akkor érdemes egy kis fahéjat és 2-3 tk nyírfacukrot belerakni, de akkor értelemszerűen nagyobb (olyan háromszoros) adagot készítsünk. Nekem első kóstolásra annyira nem jött be, de második alkalommal már én nyalogattam ki a fazekat, akarom mondani kanalaztam ki a maradékot a fazékból :))

amarantkása.jpg

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page