Tejbegríz rizstejjel

2012-02-01

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Desszert, Reggeli, Tízórai, Uzsonna, Vacsora,

Címkék: , , ,Recept összetevői:

Lassan halad a blog, mert a feljegyzéseim arról, hogy az adott étel pontosan mennyi fruktózt tartalmaz mindig kint maradnak a konyhában, anélkül meg nem akarok hülyeségeket írni.

Ezt most fejből tudom, ezért ezzel kezdem. És tudom, hogy ez még egy “édes” étel a krémtúró után, miközben azt kell megszoknia a picurnak, hogy zöldségeket eszik, de őszíntén szólva, örülök, hogy délben megeszi a főzeléket, este és reggel próbálok mindig mással operálni. Persze próbálkozom. Sokszor megkínálom a déli főzelékkel este, de eddig nem jártam sikerrel.

(mostantól mindent grammban írok, mert nekem úgy könnyebb a fruktóz gramm számítások miatt)

Nos, veszek 200 gramm rizstejet, 200 gramm vizet és kb. 100 gramm búzadarát, persze lehet kevesebbet. A tejet a vízzel felforralom, majd lassan kevergetve beleöntöm a búzadarát, pár perc alatt készre lehet főzni, de én a picurnak azért mindig igyekszem szétfőzni a biztonság kedvéért. Én a végén most még rakok bele egy kanál szőlőcukrot, aztán meglátjuk, lehet, hogy később el lehet hagyni.

A kórházból kapott táblázat szerint a fenti adag fruktóztartalma: 0,52

És azért ez egy elég méretes adag, a picur még sosem ette meg az egészet.

Ha bírja már a baba pocija, és esetleg vacsira készítettük a picurnak, akkor másnap fel lehet frissíteni egy kis joghurttal reggelire. A mi bébink imádta.

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print