Túrógombóc a la köles amarant bundában

2013-01-11

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Desszert, Főétel, Ebéd, Vacsora,

Címke: , , ,



Recept összetevői:

Én imádom a túrógombócot, ezért amikor találtam egy kölesgombóc receptet, nagyon megtetszett az ötlet. Ráadásul a kölest a picur is szereti, én is, és a vitamin tartalmáról már ezerszer zengtem ódákat (itt). Apának is akartunk hagyni vacsorára eredetileg…, de túl jól sikerült. Ráadásul én a saját adagomat egy kis édesített joghurttal öntöttem le. Na, nem ragozom tovább, jöjjön a bababarát tej- és fruktózmentesre átvariált recept.

Hozzávalók:

  • 1 bögre köles
  • 2 bögre növényi tej (én zabitalt használtam)
  • csipet só
  • 2 evőkanál xilit, vagy 4 ek. szőlőcukor
  • 1 vanília rúd
  • pici olívaolaj

A kölest átmossuk, majd egy kis olívaolajon megpirítjuk, hozzáöntjük a tejet, hozzáadjuk a sót, az édesítőt, a vaniliarúd kikapart belsejét, az egészet megkeverjük, és felforraljuk. Forrás után takaréklángra tesszük, és lefedve kb. 20 perc alatt puhára főzzük.

Ha kész a köles, gombóckákat formázunk belőle, és belehempergetjük az amarantba.

A picur adagját tálalásnál természetesen felkatonáztam, és leöntöttem egy kis zabtejjel még, a saját adagomat meg xilites joghurttal, de később fedeztem fel, hogy önmagában is nagyon finom lett, és onnantól kezdve úgy pusziltam be még két gombócot :)

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
Print this page
Print